< Nazaj

SIMPTOMI:
Simptomov, ki ka┼żejo na kandidozo je zelo veliko. Oseba ima lahko vse ali le nekaj od the simptomov, odvisno pa─Ź od raz┼íirjenosti Candide po telesu in od telesnega ustroja: utrujenost, problemi s sinusi, veiko sluzi, slab spanec, nespe─Źnost, trdi sklepi, bole─Źina v sklepih in mi┼íicah, artritis, slab spomin, simptomi kot pri virozi, 'zadrgnjen vrat in ramena, pogosti glavoboli...

┼Że pred dvema desetletjema je Dr. Orian Truss, specialist za alergije v Briminghamu (Alabama) opozoril, da imajo pacienti z depresijo mo┼żno oku┼żbo s Candido.
Prvi je torej opazil povezavo med depresijo, ki je tretirana kot du┼íevna motnja in med Candido. Pred tem so se z vnetji, ki jih povzro─Źa Candida sre─Źevali predvsem ginekologi in pediatri v obliki vnetij sluznic pri otrocih in vaginitisu pri ┼żenskah. Trussovemu poro─Źilu so nato v naslednjih letih sledili ┼íe mnogi zdravniki, ki se ukvarjajo z depresijo, alergijami in kroni─Źnimi boleznimi. Vsi so na┼íli povezavo med bolezenskim stanjem in Candido. Dokaz za to povezavo je ┼że v samem dejstvu, da ko se lotimo in ozdravimo kandidozo, se izbolj┼íajo bolezenska stanja kron─Źnih obolenj in ne malokrat popolnoma izginejo.

Nekateri dokazi ka┼żejo tudi na to, da Candida lahko povzro─Źi sebori─Źni dermatitis in psoriazo. Candida zmede tudi imunski sistem, kar lahko pripelje do razli─Źnih oblik alergij!

Karakteristi─Źni simptom kandidoze je neustavljiva ┼żelja po sladkarijah, sladkorju, kruhu, krompirju in belih testeninah. To ┼żeljo, ki spominja na zasvojenost spodbuja 79 toksi─Źnih substanc, ki jih Candida spro┼í─Źa v gostiteljevo telo (moje telo!!). Ti toksini direktno vplivajo na centralni ┼żiv─Źni sistem in s tem spreminjajo miselni proces gostitelja. Candida s tem lahko povzro─Źa:
> Naprej

- sindrom kroni─Źne utrujenosti,
- depresijo,
- neutemeljene strahove,
- bulimijo,
- anoreksijo,
- u─Źne probleme,
- problemi s pomnenjem,
- nenehna utrujenost,
- pomanjkanje energije.


Poleg tega Candido spremljajo prebavne motnje kot so:
- gastritis
- sindrom razdra┼żenega ─Źrevesja,
- izmeni─Źna driska in zaprtje...

Ostali simptomi so:
- alergija na hrano
- 'kratka sapa'
- problemi s ko┼żo
- hipoglikemija,
- bole─Źa menstruacija,
- beli tok,
- vetrovi,
- slab imunski sistem (pogoste viroze),
- slab spomin,
- infekcije dihalnih poti,
- akne,
- bole─Źina v kolenih in kolkih,
- PMS,
- pomanjkanje spolne sle.

most-si d.o.o.   Hrib 21, 4205 Preddvor
Tel: 04 2555031
GSM: 040 907 664, 040 852 049
e-posta: info@most-si.com